Откриха ІХ национална конференция по електронно управление

534
Откриха ІХ национална конференция по електронно управление

„Основна задача на Министерството на държавната администрация и административната реформа е преминаването към „ориентиран към потребителя модел” чрез използване средствата на ИКТ и изграждане на е-правителство.” Това каза министър Николай Василев при откриването на ІХ национална конференция по електронно управление.

Двудневната конференция на тема „е-Правителството в България - предизвикателства и перспективи" е организирана от ICT Media (IDG България) със съдействието на Министерството на държавната администрация и административната реформа, Държавната агенция по информационни технологии и съобщения, Националното сдружение на общините в България, Фондация за реформа в местното самоуправление и ПРООН.

Пред присъстващите на форума представители на централната, регионалната и местната власт от България и други европейски страни, ИТ специалисти, компании от областта на информационните и комуникационните технологии министър Василев посочи, че основни направления в дейността на МДААР са създаване на необходимата нормативна база и на технологичната основа на е-правителството, както и повишаване на техническия капацитет на администрацията чрез предоставяне на съвременна компютърна техника, на електронни подписи, на системи за автоматизиране на процесите в общинските и областни администрации и осигуряване на лицензиран софтуер.

Министър Василев припомни, че за нуждите на областни и общински администрации, кметства, централната администрация, съдебната система, училища и университети досега са предоставени близо 5000 настолни и преносими компютри и сървъри. Особен акцент в дейността на МДААР има обучението и сертифицирането на уменията на държавните служители в информационните технологии. През последните две години по програми на министерството ИТ курсове са преминали над 40 000 служители от цялата страна.

Снимка: Министерство на държавната администрация и административната реформа

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg