Откриха първа схема за безвъзмездна помощ по “Регионално развитие” 2007-2013 г.

479
Откриха първа схема за безвъзмездна помощ по “Регионално развитие” 2007-2013 г.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството откри вчера, 01 ноември 2007 г., първата схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., Приоритетна ос 2 “Регионална и местна достъпност”, Операция 2.1. “Регионална и местна пътна инфраструктура”.

Наименованието на схемата е “Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища”.

Целта на схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е подобряване на достъпността до основните транспортни дестинации в рамките на районите за планиране чрез реконструкция и рехабилитация на второкласни и третокласни пътища.

Общият бюджет на схемата е 501 млн. лева, от които 426 млн. лева съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие. Схемата ще подкрепя проекти на стойност между 2 и 25 млн. лева и ще бъде отворена до изчерпване на средствата, предвидени по нея.

Бенефициент по схемата е Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”.

Проектите ще се изпълняват на територията на Република България. Избираемите дейности за подкрепа включват:

Реконструкция и рехабилитация на второкласни (извън Трансевропейската транспортна мрежа) и третокласни пътища, които обслужват вътрешнорегионални връзки и осигуряват възможности за развитие на техния специфичен икономически потенциал;
Реконструкция и рехабилитация на второкласни (извън Трансевропейската транспортна мрежа) и третокласни пътища, осигуряващи достъп до райони с потенциал за развитие на туризъм.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg