Откриват бизнес-инкубатор по програма ФАР в Кърджали

1050
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще открие на 16 май 2007 г. в 18.30 часа в Кърджали бизнес-инкубатор, построен по проекта на програма ФАР “Инвестиране в бизнес инкубатори в райони с индустриален упадък”.

На церемонията са поканени ръководителят на представителството на ЕК в България Н.Пр. Майкъл Хъмфрис, министърът на културата проф. Стефан Данаилов, областният управител на Кърджали Ангел Коджаманов.

Основната цел на проекта е да подпомогне развитието на малкия и среден бизнес през първите години от неговото стартиране чрез ползване на офиси на преференциални цени и консултантски услуги.

Обща стойност на реконструкцията на сградата на бизнес инкубатор Кърджали е 977 733 лева, които са предоставени от националния бюджет. За оборудване с компютри и офис – техника от бюджета са предоставени 142 999 лева. За обзавеждане също от бюджета са платени 73 424 лева.
В момента сградата разполага с 14 модерни офиса – 13 офиси за фирми наематели и един за управлението на бизнес инкубатора.

Програма ФАР “Инвестиране в бизнес инкубатори в райони с индустриален упадък”, Финансов меморандум 2000, е за изграждане на 6 бизнес инкубатора в Кърджали, Мездра, Белоградчик, Монтана , Мадан и Враца. Общият бюджет по програма ФАР е 3, 75 млн. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg