Откриват Експо Енергетика

333
Откриват Експо Енергетика

В международната специализираната изложба Експо Енергетика - БУЛТЕРМ/КЛИМА - ЕЛТЕХ - НЕФТ и ГАЗ ще вземат участие над 110 фирми изложители и над 300 подизложители, съобщиха организаторите от Булгарреклама. Те ще представят от 27 до 30 май в Интер Експо Център най-новите достижения и технологии в производството и оползотворяването на енергия от традиционни и алтернативни източници, съвременни продукти от електротехниката, нови системи за сградна и промишлена климатизация и газификация, многофункционални помпи и много други експонати.

Експо Енергетика отбелязва 35% ръст на нови изложители, като обхватът на изложбата е разширен в направленията за енергийна ефективност, регенеративна енергия и промишлени газови инсталации.

Над 30 чужди фирми от Германия, Полша, Италия, Русия, Чехия, Дания, Швеция и Турция от областта на отоплителната, климатичната индустрия ще търсят нови патньори и възможности за реализация на българския пазар.

В периода 27 – 28 май ще се проведе и третата международна научно-практическа конференция „Енергийният кръстопът на Черноморския регион и Югоизточна Европа. Съвременните енергийни технологии срещу изменението на климата“. Конференцията се организира от Черноморски регионален енергиен център, Технически университет София, Агенция за енергийна ефективност и Агенция Булгарреклама.

Практическата конференция и Експо Енергетика са под патронажа и с участието на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Целта на конференцията е да привлече вниманието на експерти и общественост от Черноморски регион и ЮИЕ върху развитието на новите технологии, като предостави информация за приложението и значението им за опазване на природната среда. Вниманието ще се насочи и към тяхната роля за постигане на напредък в икономическото развитие на региона.

Ще се обърне внимание върху ролята на новите технологии за поощряване на икономическото развитие на региона. Представители на ЕК ще запознаят участниците с новата енергийна политика, с механизми за постигане устойчиво развитие и спасяване климата на планетата.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg