Откриват конференция „Към регионална конкурентоспособност в Югоизточна Европа”

563
Откриват конференция „Към регионална конкурентоспособност в Югоизточна Европа”

Заместник-министърът на външните работи Любомир Кючуков ще бъде председател на международна конференция „Към регионална конкурентоспособност в Югоизточна Европа”, която ще се състои на 4 и 5 април в София. Форумът се провежда в рамките на българското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Участниците в Конференцията са представители от сферите на образованието, науката и бизнеса от страни членки на Европейския съюз и Югоизточна Европа, съобщиха от Министерство на външните работи.

Международната конференцията има за цел да разгледа в регионален аспект изграждането на човешкия капитал в контекста на образованието и изследванията, взаимоотношения между бизнеса и науката, както и ролята на публичната администрация и на синергията между тях в контекста на изпълнението на Лисабонската стратегия.

Предвижда се като заключителен документ от конференцията да се приемат “Препоръки”, които ще бъдат представени на вниманието на генералния секретар на Съвета за регионално сътрудничество Хидо Бишчевич.

Съорганизатори на конференцията са Генерална дирекция “Разширяване” на Европейската комисия и Балканският политически клуб.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg