Откриват конференцията “Изпиране на пари: отговорът на институциите”

416
Откриват конференцията “Изпиране на пари: отговорът на институциите”

Холандският посланик Н. Пр. Вилем ван Ее ще открие конференцията “Изпиране на пари: отговорът на институциите”, организирана от Фондация РискМонитор и Националната следствена служба.

Форумът ще се състои днес, 8 май, четвъртък, 2008 г. в хотел Радисън, зала „Александър”, от 09.30 ч.

Участниците ще разискват въпроси, свързани с противодействието на изпирането на пари. В дебатите ще се включат специалисти от Държавна агенция “Национална сигурност”, Министерство на вътрешните работи, Национална следствена служба, Прокуратура на Република България, Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Върховен касационен съд, журналисти и представители на фондация „РискМонитор”.

Конференцията се финансира по програма Матра/КАП на посолството на Кралство Нидерландия.

РискМонитор е неправителствена организация, която работи за изграждане на публични политики по контрол и редукция на рискови обществени процеси. Тя изследва проблеми, свързани с международната организирана престъпност, слабата държавност, срив на институции, сивата икономика, политическата корупция.

РискМонитор извършва изследователска работа, изгражда бази данни, лансира програми за укрепване на институциите и организира образователни кампании. Фондацията работи в партньорство с правителства, други национални институции, неправителствени организации и медиите.

РискMонитор е основана през 2006 г. от Институт Отворено общество – София, и Институт Отворено общество – Ню Йорк. Председател на Настоятелството е Йонко Грозев, а членове са Нели Куцкова, Петя Кабакчиева и Тод Фогелсон. Изпълнителен директор на фондацията е Стефан Попов.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg