Откриват нов завод във Враца

1782
Откриват нов завод във Враца

На 10 април 2008 г. във Враца ще се състои официалното откриване на новия завод за полиетиленови и полипропиленови тръби – Химимпласт АД. Съдружници са Chimicom - Италия, и Химремонтстрой - България.

Заводът е оборудван с най-ново поколение машини и модерна лаборатория. Разчита се на опита и на италианските партньори. Високопроизводителните технологични линии, произведени от италианската фирма Plasсo, са предназначени за производство на PE и PPR тръби с диаметър 16-63 мм и 75-200 мм. Капацитетът им е от 300 до 450 кг/ч.

Производственият процес е напълно автоматизиран - от подаването на суровината до опаковането на готовия продукт.

Цикълът от приемането на поръчката до организирането на доставката на продукта се оптимизира чрез вътрешна компютърна мрежа.

Тръбите се използват за водопреносни, газопреносни и канализационни системи, и като обсадни за кабелни мрежи.

Химимпласт ще предложи на своите партньори не само продажба на тръби от полиетилен и полипропилен, но и пълна гама от услуги, покриващи цялостния инвестиционен процес - предпроектни проучвания, проектиране, осигуряване на финансиране, доставка и монтаж.

Произвежданите в предприятието продукти ще бъдат екологично чисти и подлежащи на рециклиране. Освен изградената система за рециклиране на отпадните продукти от собствено производство, ще бъдат осигурени и термосоларни и фотоволтаични модули за топла вода и електрическа енергия.

Успешно осъщественият проект е следствие както на вложени собствени средства, така и на заемни средства от ТБ ОББ и Интерлийз.

Бъдещите планове на инвеститорите са свързани с разнообразяване на продукцията - инсталиране на още четири производствени линии, предназначени за тръби с диаметър 200-400 мм, PVC, гофриране, както и производство на фитинги.

Планираните годишни приходи от продажбите на завода за първата година са над 4 млн. евро, с тенденция за нарастване при последващите инвестиции.

Към настоящия момент общият брой на служителите във фирмата е 20 души, като в бъдеще ще бъдат открити нови работни места за региона.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg