Откриват зона за туризъм в Разград на стойност 290 хил. евро

436
Откриват зона за туризъм в Разград на стойност 290 хил. евро

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще открие на 22 юни 2007 г. от 10.00 часа в община Разград зона за туризъм, изградена по проект “Обогатяване на туристическия продукт на Лудогорието чрез развитие на зона за туризъм, спорт и отдих “Пчелина”, информират от пресцентъра на МРРБ.

Проектът е част от Пилотна интегрирана инвестиционна грантова схема за регионално развитие в Североизточен планов район.

Стойността на проекта в Разград е 289 888 евро, от които 29 578 евро са осигурени от общината. По него са изградени 14 туристически маршрута с обща дължина 46 км, маркирани са 8 различни пешеходни маршрута, построени са 2 велосипедни пътеки за планинско колоездене и два маршрута за конен туризъм.

По Пилотната интегрирана инвестиционна грантова схема за регионално развитие на Североизточен регион за планиране са сключени общо 31 договора на обща стойност 6 726 023 евро (от които до 90% е безвъзмездната помощ) и един Рамков договор за Техническа помощ на стойност 198 955 евро.

От всичките 31 проекта, 20 включват подобряване на инфраструктурата на общините. Сред проектите има и такива за рехабилитация и изграждане на културни и природни забележителности с национално туристическо значение: (Манастира в Лозница, Военноморския музей във Варна, Скалния манастир в Крепча – община Попово, Малопреславското блато – община Главиница; Природо-археологичния резерват Яйлата в община Каварна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg