Отнеха лицензите на четири авиокомпании

368
С решение на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" към Министерството на транспорта се отнемат свидетелствата за авиационен оператор, съгласно Закона за гражданското въздухоплаване, на авиокомпаниите: Ер София, Брайт авиейшън сървисиз, Скорпион ер и Вега.

Мотивите са - потвърждаване на доказателствата за сериозни отклонения от изискванията за безопасна експлоатация на ВС, съобщават от Министерството на транспорта.

Ер Скорпио запазва правото си да извършва специализирани авиационни работи - летателно обучение. Според решението на ГВА авиокомпания "Хели ер" запазва
правото си да лети във всички страни, извън Европейския съюз.

Съгласно Регламент на Европейската комисия от 28 май до 1 юни 2007 г. беше извършена проверка на шест български авиокомпании. В резултат на проверката бяха направени констатации, които показват системни несъответствия в областта на безопасността на гражданското въздухоплаване.

Компаниите бяха обект на особен надзор от страна на Европейската агенция за авиационна безопасност - ЕАСА и Главна дирекция Гражданската въздухоплавателна администрация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg