Отнети са лицензите за извършване на далекосъобщителна дейност по стандарт ТЕТРА

616
Отнети са лицензите за извършване на далекосъобщителна дейност по стандарт ТЕТРА

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) отне и двете издадени до момента лицензии за осъществяване на далекосъобщения чрез национална обществена безжична мобилна мрежа по стандарта ТЕТРА, съобщиха от комисията.

Причината за това са огромните дългове на двете фирми, натрупани от неплатени такси за използване на ограничен честотен ресурс.

Първият в България национален оператор по стандарта ТЕТРА- „Про Уейв” ЕАД дължи над 500 хил. лв., а лицензираната през 2006 г. фирма „Кан” ЕООД дължи около 380 хил. лв., включително и първоначалната такса.

Сумите ще бъдат събрани от Агенцията за държавни вземания. Двамата оператори няма да могат да кандидатстват за разрешения за същата дейност в рамките на една година. И двете фирми могат да обжалват решението на КРС пред Върховния Административен съд.

Далекосъобщителната безжична мрежа по стандарта ТЕТРА е създадена за бърза комуникация, предаване на данни и изображения за нуждите на корпоративни бизнес клиенти и при работа в екстремни и кризисни ситуации.

Отличава се с надеждна защита на предаваната информация и оптимизиране на разходите за поддръжка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg