Отново не се явиха купувачи за производствената площадка на "Нова Плама"

434
Не се явиха купувачи на обявената за днес повторна тръжна сесия за продажбата на производствената площадка на плевенската рафинерия в несъстоятелност "Нова Плама", съобщава БТА.

Началната цена бе 47.2 млн. лв. За продажба бяха предложени 3 321 декара земя, инфраструктура към нея, сгради, съоръжения, машини, транспортни средства, стопански инвентар, материали, ремонтен парк и железопътна гара.

Синдикът Цветан Банков обясни, че е имало проявен интерес от наблюдатели от България, Европа и Азия, но след това никой не се е регистрирал за участие в търга. Очаква се свикване на ново общо събрание на кредиторите на рафинерията, което да реши по какъв начин да продължи осребряването на имуществото.

Обявеният за 18 април първи търг с тайно наддаване за продажбата на площадката не се състоя също поради липса на купувачи. Началната цена тогава бе 59 млн. лв. Вторият търг трябваше да се проведе с явно наддаване.

Според условията новите собственици не поемаха ангажимент за вида производствена дейност, който биха развивали. Те обаче трябваше да решават какво да правят със съоръженията и с действащата в момента пречиствателна станция. Те бяха освободени от изплащане дълговете на "Нова Плама", които вече са надхвърлили 300 милиона лева.

До момента от продажби на движимо имущество са събрани 500 000 лева. Остават за продажба вила в парк "Кайлъка", пет апартамента и общежитие в Плевен и магазин в град Кнежа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...