Отопление, охлаждане и климатизация в едно решение от КОРАДО

2307
Отопление, охлаждане и климатизация в едно решение от КОРАДО

Бързоразвиващото се предприятие КОРАДО-България АД непрестанно обновява продуктите и системите, които предлага на пазара, в стремежа си да отговори на съвременните изисквания за “умни” решения, подходящи за различни обекти − от новопостроени до подлежащи на реновация жилища, от еднофамилни къщи до търговски, обществени и индустриални сгради. Освен в сферата на отопление, компанията разширява дейността си в посока охлаждане и климатизация.

Така например системата S CONTROL дава възможност за постигане на максимален термален комфорт и снабдяване със свеж въздух чрез обединяване на различни тела за отопление, охлаждане и климатизация. Предимство на предлаганата система е гарантираното намаляване на енергийните разходи. Нещо повече - един производител осигурава разнообразие от уреди, подходящи за експлоатация във всички видове сгради. Изчистеният дизайн и лесната поддръжка са допълнителни екстри, от които всеки може да се възползва.

В системата е включен панелният радиатор RADIK RC, който позволява контролирана циркулация на топлоносителя. Доказано е, че максималната топлинна мощност се използва едва от 3 до 5 седмици в годината. В останалата част от отоплителния сезон е добре да има възможност за спестяване, от която да се възползваме. При този вид радиатор притока на топлоносителя към задния панел може да бъде напълно спрян. По този начин количеството излъчвана топлина от предния панел може да се увеличи до 87% . Така загряването е по-бързо, разходите за отопление спадат с 15%, а загубите на топлина - с 33%.


Системата от високоефективни уреди S CONTROL включва и конвектори като решение за нискотемпературно отопление. Те са постоянен източник както на топлина, така и на охлаждане.През зимата отопляват, а през лятото охлаждат. Съдържанието на вода е 90% по-малко от това на конвенционалните радиатори, което е гаранция за намаляване на енергията, необходима за затопляне. Уникалните форми на топлообменника на конвекторите увеличават отдаването. Времето, за което реагират е по-малко и преминават към работен режим по-бързо. Това е идеалното решение за термопомпи и нискотемпературни системи. Не на последно място разнообразието от дизайнерски предложения задоволява всяко архитектурно решение.

Компанията майка КОРАДО Груп, част от която е КОРАДО-България АД, разширява дейността си в системи за контролирана вентилация - продуктите KORASMART и KORAVENT. Нашият комфорт и работна среда зависят от качеството на въздуха, който дишаме. Намаляването на нивата на СО2 повишава концентрацията и работоспособността. Системите предоставят възможност за елиминиране на влагата и предотвратяват развитието на бактерии. Въздухът се филтрира от едри и дребни прахови частици, от полени, които са предпоставка за съвременния бич на модерното общество - алергиите и респираторните заболявания. Посочените продукти могат да бъдат интегрирани със сензори за управление, които автоматично включват системата при засичане на повишени нива на опасните вещества.

От използването на вентилационните системи има и друга полза - позволяват да се намали проникващия отвън шум, чиито високи нива са в основата на много заболявания. Системите осигуряват и едно много съществено предимство - оползотворяват топлината на въздуха в помещенията с ефективност до 73%.

С проветряването чрез отваряне на прозорците винаги се губи топлина. Локалните вентилационни блокове намаляват тези загуби до минимум и допринасят в значителна степен за крайната оценка на всеки обект от гледна точка на енергийно ефективните му показатели.

Новият продукт KORASMART TUBE оползотворява топлината до 90%. Притежава всички описани по-горе предимства, включително и възможност за контрол и настройка през вашия мобилен телефон, таблет или лаптоп.

В продължение на продуктовата линия от енергийно ефективни системи скоро ще бъдат представени и още нови продукти. КОРАДО Груп реагира на променящите се нужди на клиента, развивайки високо енергоспестяващи решения, с отговорност както към здравето на хората, така и към съхранение на природата и нейните ресурси.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg