Отпадна ограничението за пътувания на длъжници

722
Отпадна ограничението за пътувания на длъжници

Без дебати, депутатите приеха предложения на второ четене законопроект за изменение на Закона за българските лични документи с вносител Христо Бисеров.

Предложението на Христо Бисеров предвижда отпадане на изискването на чл. 75, т 5 , който гласи, че не се разрешава напускане на страната на лица, които не изпълняват подлежащ на принудително изпълнение съдебен акт, по силата на който са осъдени да заплатят парично задължение в големи размери към български физически и юридически лица или чуждестранни лица, освен ако не представят надлежно обезпечение.

Според вносителя на промяната в разпоредбата в Закона за личните документи е в противоречие на ДИРЕКТИВА №2004/38/ЕО на Европейския парламент и на Съвета на Европа от 29.04.2004г и на практиката на Съда на Европейските общности в областта на гражданството и свободното движение на лицата.

Депутатите продължават със законодателна дейност и предложението на ПГ на "Атака" на Закона за уреждане правата на гражданите с многогодишни спестовни влогове.

Източник:Фокус

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg