Отварят офертите за рехабилитация на линията Пловдив-Бургас

1059
Отварят офертите за рехабилитация на линията Пловдив-Бургас

Комисията за разглеждане, оценка и класиране на офертите ще отвори и ще оповести ценовите оферти на допуснатите участници в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с обект: „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъците на железопътната линия Пловдив - Бургас". Това ще се случи на 27 април 2010 г., в сградата на централното управление на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура (НКЖИ), информират от държавното предприятие.

Отварянето на офертите ще се извърши в присъствието на генералния директор на НКЖИ - инж. Милчо Ламбрев и участниците в процедурата или техни упълномощени представители.

Припомняме, че на 11 февруари 2010 г., министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, официално даде старт на работата на Комисията за разглеждане, оценка и класиране на постъпилите оферти за участие в търга за цитирания вече проект.

Проектът е с индикативен бюджет от 187.37 млн. евро, от които 64% безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд на Европейския съюз и 36% от националния бюджет.

Проектът за рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъците на железопътната линия Пловдив - Бургас, по обособени позиции включва:

Позиция 1 - Рехабилитация на железопътната отсечка Михайлово - Калояновец, включително главните коловози в гарите Михайлово и Калояновец, с приблизителна разгъната дължина на железния път 21 км.;

Позиция 2 - Рехабилитация на железопътните отсечки Стара Загора - Ямбол и Завой - Зимница, включително главните коловози в гарите Стара Загора и Ямбол и всички гари и спирки между тях с приблизителна разгъната дължина на железния път 120 км;

Позиция 3 - Рехабилитация на железопътната отсечка Церковски - Карнобат, включително главните коловози в гара Церковски с приблизителна разгъната дължина на железния път 28 км и подновяване на железния път в отсечката Карнобат - Бургас, включително главните коловози в гарите Карнобат и Бургас и всички гари и спирки между тях, с приблизителна разгъната дължина на железния път 122 км.

Поръчката обхваща проектиране на строителните работи и тяхното изпълнение за всяка обособена позиция, както следва:

Изготвяне на работен проект, с обхват на всички дейности по подновяване/рехабилитация на железопътната инфраструктура, по позиции;

Строително - монтажни работи по железния път, по позиции, подробно описани в документацията за участие. Участниците могат да участват както за цялата поръчка, така и за всяка от обособените позиции, но само в пълния им обем.

Железопътната линия Пловдив - Бургас е част от TINA мрежата и Пан-европейски транспортен коридор VІІІ. Съществуващата железопътна линия Пловдив - Бургас е електрифицирана с обща дължина 292 км, от които 139 км - единична и 153 км - двойна линия.

Проектната скорост по железопътната линия варира между 100 - 160 км/ч. Цялата железопътна линия е оборудвана с Автоматична влакова система за сигурност (Automatic Train Protection System) тип ETCS ниво 1.

Проектът "Рехабилитация на железопътната инфраструктура по железопътната линия Пловдив-Бургас" ще бъде финансиран от Кохезионен фонд на ЕС по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г. Управляващ орган на Оперативната програма "Транспорт" е Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. ДП „НКЖИ" е бенефициент по програмата.

Основната цел на проекта е да се извърши рехабилитация на железопътните участъци по железопътната линия Пловдив - Бургас. Проектът ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти на Република България за развитие на железопътната инфраструктура, достигане на европейските стандарти в съответствие с политиката на ЕС и стабилното развитие на транс-европейските транспортни мрежи, се казва още в съобщението на НКЖИ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg