Отвориха ценовите оферти в обществена поръчка за е-правителството

391
Отвориха ценовите оферти в обществена поръчка за е-правителството

Днес, 8 ноември 2007 г., бяха отворени ценовите предложения на допуснатите участници в откритата от МДААР обществена поръчка за изграждане на три териториални центъра на електронното правителство.

Поръчката включва разработката и внедряването на услуги в електронен вид, осигуряване на интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво чрез изграждането и експлоатационно осигуряване на три териториални центъра на електронното правителство – в София, Сливен и Варна. Изграждането на тези три центъра е обособено в три отделни лота на обществената поръчка, като участниците кандидатстват за един или повече от тях и за всеки лот се определя отделно класиране.

Четирима от участниците в обществената поръчка бяха допуснати до втория етап от процедурата – отварянето на ценовите предложения. Това са “Сименс Ай Ти Солушънс енд Сървисис” ЕООД, консорциум “Център за е-правителство”, консорциум “Сторма” и “Хюлет Пакард България” ЕООД. Петият участник – консорциум “ИнфоПрогрес” – отпадна от конкурса, тъй като някои от представените документи не бяха в изискуемия вид.

По първия лот – изграждане на териториален център на електронното правителство в София – допуснати до участие бяха консорциум “Сторма” с предлагана цена 6 806 443.99 лв. и “Хюлет Пакард България” ЕООД с предлагана цена 6 376 627.20 лв. При сумиране на оценката от техническите параметри и от предложената цена най-много точки събира “Хюлет Пакард България” ЕООД.

По втория лот – изграждане на териториален център на електронното правителство в Сливен – допуснати до участие бяха “Сименс Ай Ти Солушънс енд Сървисис” ЕООД с предлагана цена 5 854 700 лв., консорциум “Сторма” с предлагана цена 6 500 018.24 лв. и “Хюлет Пакард България” ЕООД с предлагана цена 7 483 729 лв. При сумиране на оценката от техническите параметри и от предложената цена най-много точки събира “Сименс Ай Ти Солушънс енд Сървисис” ЕООД.

По третия лот – изграждане на териториален център на електронното правителство във Варна – допуснати до участие бяха консорциум “Център за е-правителство” с предлагана цена 5 761 695 лв., консорциум “Сторма” с предлагана цена 6 060 888.88 лв. и “Хюлет Пакард България” ЕООД с предлагана цена 8 960 899 лв. При сумиране на оценката от техническите параметри и от предложената цена най-много точки събира консорциум “Сторма”.

Предназначението на центровете е да осигури интегрирана технологична инфраструктурна рамка за реализация на електронните услуги на централните и на териториалните органи на изпълнителната власт на базата на Единен портал за достъп до електронни административни услуги (ЕПДЕАУ) и Единна среда за обмен на документи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg