Овчаров освободи трима от Съвета на директорите на "Марица-изток 2"

718
Овчаров освободи трима от Съвета на директорите на

Трима от членовете на на Съвета на директорите на „Марица-изток 2" са освободени от длъжност.

Това става с днешно решение на министър Румен Овчаров и във връзка с молба от Атанас Димитров - един от освободените.

Местата на Атанас Димитров, Велизар Пачеджиев и Иван Желязков се заемат съответно от Тодор Михайлов, Живко Динчев и Илия Илиев.
Останалите двама представители в Съвета на директорите на дружеството, Иван Касалов и Борис Пеков, са преизбрани.

Промените са вследствие на извършената проверка на дейността на „Марица-изток 2", инициирана със заповед на министър Овчаров от 30 януари 2007 година.

Работната група, извършила проверката, е констатирала нарушения при възлагането на малки обществени поръчки на обща стойност 7 818 701 лева, както и сериозни закъснения при изпълнението на ремонтната и инвестиционна програма на дружеството.

Ръководството на „Марица-изток 2" бе запознато с констатациите и препоръките, направени в доклада на работната група, след което Атанас Димитров предостави писмени обяснения.

Двата документа са предоставени на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) към Министерство на финансите и са публикувани в интернет страницата на МИЕ (раздел Актуални теми).
След проверка на АДФИ ще стане ясно дали има основание да бъде сезирана прокуратурата.

Новоизбраните членове на Съвета на директорите на дружеството следва да сключат Договори за възлагане на управлението в 7 дневен срок, считано от датата на вписване на решението в Търговския регистър.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg