Параходство БРП - концесионер на терминали във Видин

570
Параходство БРП - концесионер на терминали във Видин

С решение на правителството „Параходство Българско речно плаване" АД, гр. Русе беше определено за концесионер на Пристанищен терминал Видин-север и Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин, части от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин, подробно описан в Решение № 195 на Министерския съвет от 27 март 2007 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Офертата на „Параходство Българско речно плаване" АД и обвързващото предложение към нея отговарят на изискванията на Закона за концесиите, Правилника за прилагане на Закона за концесиите, както и на посочените в документацията за участие критерии.

Определеният за концесионер „Параходство Българско речно плаване" АД ще извърши значителни по обем инвестиции в материални активи, технически средства и оборудване, с цел развитие на Пристанищен терминал Видин-север и Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин и превръщането му в едно модерно речно пристанище, отговарящо на всички технологични изисквания за основните дейности, които ще се извършват.

С предоставянето на концесия на Пристанищен терминал Видин-север и Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин ще се осигурят необходимите финансови средства за реконструкция и модернизация на пристанищните терминали, като едновременно с това ще се осигури поток от приходи за държавата от концесионни плащания, които ще бъдат пряко свързани с развитието на пристанищните терминали и приходите от всички дейности.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg