Парламентът прие на първо четене Закона за облагане на доходите

338
Парламентът прие на първо четене Закона за облагане на доходите

Парламентът прие дебатираните вчера Закон за облагане на доходите на физическите лица, с който се въвежда 10% плосък данък и Закон за местните данъци и такси, с който се продължава финансовата децентрализация и се предоставят повече правомощия на общините в сферата на местните финанси.

След дебат парламентът прие и промени в Закона за общинските бюджети.

Според бюджетната комисия промените са във връзка с данъчната реформа и целят осигуряване на по-голяма стабилност и подобряване на финасирането на делегираните от държавата дейности.

Лидерът на ДСБ Иван Костов категорично се противопостави на закона и изтъкна, че с него на практика се втвърдява режимът на централизацията.

Така, според Костов, управляващите правят крачка напред и две назад във въвеждането на самостоятелност на общините.

Иван Сотиров от СДС също изказа отрицателна позиция при дебатирането на Закона за общинските бюджети. Според него, държавата ще притисне общините да увеличават местните данъци и такси и като резултат ще бъдат натоварени гражданите, а държавата ще си измие ръцете.

Парламентът премина към обсъждане на бюджета на Здравноосигурителната каса за 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg