Парламентът прие на второ четене Закона за електронните съобщения

327
Народното събрание прие на второ четене текстове от законопроекта за електронните съобщения. Предприятията, които предоставят обществени телефонни услуги, ще заплащат вноски във фонд за компенсиране на универсална услуга, е регламентирано в законопроекта.

Размерът на вноските не може да превишава 0.8 на сто от брутните приходи от предоставянето на обществена телефонна услуга, без данък върху добавената стойност след приспадане на трансферните плащания към други предприятия за взаимно свързване на мрежи и за достъп, транзит, роуминг, услуги с добавена стойност.

Комисията за регулиране на съобщенията на всеки две години ще анализира и определя пазарите на обществени електронни съобщителни мрежи и услуги и ще установява наличието или липсата на ефективна конкуренция, предвиждат приетите на второ четене текстове от законопроекта за електронните съобщения.

Проекторешението на КРС, с което ще се определя съответният пазар, анализът и оценката дали е налице ефективна конкуренция, ще се предоставя при необходимост на Комисията за защита на конкуренцията за становище и ще се публикува за обществено обсъждане в интернет за срок не по-кратък от 30 дни. КЗК трябва да се произнесе в 30-дневен срок от получаване на проекта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg