Парното в Сливен остава най-евтиното в страната

1341
Парното в Сливен остава най-евтиното в страната

Парното и топлата вода в Сливен ще се запазят трайно отново едни от най-ниските в страната. Топлофикация открива отоплителния сезон с тенденция да продължи и развие миналогодишната си търговска политика, която се приложи за пръв път в България.

Основните нововъведения бяха, че клиентите няма да плащат т.нар. „сградна инсталация". Най-същественото в иноваторската стратегия на ТЕЦ „Сливен" е, че предприятието въвежда „таван" за пределните горни цени, който се определя на кубически метър отопляем обем. Всичко, потребено над тези стойности, както и „сградната инсталация", която е най-големият бич за потребителите, се поема от дружеството и остава за сметка на Топлофикация. Това беше вчера официално оповестено на пресконференция от изп. директор инж. Ангел Ангелов.

Благодарение на промоционалната си политика и въведените индивидуални договори със всеки потребител сливенският ТЕЦ само за една година увеличи драстично своите потребители с около 40% и в момента има 7384 абоната.


Успоредно с това е отчетено и голямо повишение на плащанията от страна на гражданите от 57% на 76% от всички сметки, което е най-висок процент от всички топлофикации. Особено показателно е, че от домакинствата сключили новите „индивидуални договори" с промоционалните условия, плащанията достигат фантастичните 96 %, което определено е прецедент в родната действителност.

За пръв път през последното десетилетие Топлофикация Сливен е излязла на „0" през месец август тази година, като тенденцията е да запази възходящата градация и да се превърне в печелившо предприятие. Амбицията, която си е поставило ръководството е да бъдат възстановени всичките 15000 абоната, какъвто е бил и капацитетът на предприятието в миналото.

От тази есен в Сливен отново се въвежда т. нар. „гъвкава схема" по отношение на договорите. Тя дава възможност на абонатите да променят във времето условията на плащане и предварително обявените пространства за отопление. Методът дава възможност през различните месеци един апартамент да бъде повече, или по-малко отопляван, според договорените помещения в него, като в същото време се запазват и пределните горни цени на услугата. Това е направено изцяло и само в полза на домакинствата и дава една допълнителна екстра, която е важна за хората и на която те държат, споделиха от ръководството.

С пределните си цени от 5 лв през лятото и 6 лв/м3 през зимата за топла вода и 0.80 лв/м3 за парно, този вид отопление остава без никаква конкуренция, включително и такава с твърдо гориво.

Битовите абонатни станции са нараснали с 60 за тази година, а през есенно-зимния сезон има готовност за откриване на нови 20. Сега общият им брой е 230. Проблемите, с които се сблъскват специалистите на Топлофикация са най-често от частен характер и касаят главно взаимотношенията на живеещите в общи сгради.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg