Първа копка на индустриален парк в Силистра ще бъде направена днес

361
Първа копка на индустриален парк в Силистра ще бъде направена днес. На тържеството по този повод ще присъстват министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров и заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев, съобщиха от общината.

Инвеститорът - дружеството "Бросс Холдинг", влага повече от 20 милиона лева, които ще бъдат усвоени за три години.

Предвижда се да се открият над 200 нови работни места. Проектът ще бъде осъществен на собствена площадка на дружеството с площ 70 декара, която се намира в индустриалната зона на Силистра. В индустриалния парк ще се произвеждат строителни уплътнители и водобазирани дисперсии, ще се изгради пристанищен комплекс, ще се извършват логистика, преопаковане, разфасоване и складиране на течни продукти, насипни и опаковани товари, като над 80 на сто от продукцията ще е за износ.

Бросс Холдинг" АД е българска компания с международна дейност. Членува в Българската търговска камара, Българската търговска камара на химическата промишленост, Българската национална асоциация по парфюмерия, козметика и етерични масла и Търговско-промишлената палата и е в списъка на най-големите данъкоплатци у нас.

Дружеството е водещ доставчик на иновационни продукти за строителството, лакобояджийскатапромишленост, производството на почистващи препарати и детергенти, козметика, за хранително вкусовата промишленост, фармацията и битовата химия. Компаниите от холдинга са активни на пазарите в България, Полша, Румъния, Македония, Сърбия, Русия, Украйна и Беларус.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg