Първанов: Очаквам нещо по-добро за България

643
Първанов: Очаквам нещо по-добро за България

Очаквам нещо по-добро за България и за всеки българин по отделно, по-стабилни и по-работещи институции в условията на кризата, в след кризисното развитие и периода, който предстои. Това каза президентът Георги Първанов след гласува в 28 СОУ „Алеко Константинов" в столичния кв. „Красна поляна".

Държавният глава упражни правото си на глас заедно със съпругата си Зорка Първанова. „Очаквам да имаме силен, активен, ангажиран, действен президент", подчерта Първанов.

В тази кампания видях, че отидохме по-далеч от характерните дискусии с предизборен характер. Отидохме до едни препирни, до въпроси, които отдавана трябваше да са решени в съзнанието на нацията. „За местната власт ми се иска да има повече възможности да оперира не само с оглед на собствените си средства, но и със средствата на еврофондовете, да могат наистина да влязат в ролята и в очакванията, които имат хората към всеки един от тях", коментира държавният глава.

„На приемника ми няма да му е чак толкова трудно по силата на това, че за 20 години президентската институция макар и млада институция на фона на развитието на останалите, но във всички случаи тя доказа себе си като една стабилна институция и следващият президент, който и да е той, ще може да наследи подобна стабилност - авторитет, който надявам се да запази", заяви Първанов.

Той отбеляза, че многократно е давал своята самооценка. „Това, че бях единственият президент и единственият български политик на централно ниво с втори мандат си е форма на оценка. Големите оценки ги дава историята. След „Дондуков" 2 в жизнен план ще се върна в квартала си, а от там нататък - нека да си събера мислите.

В книгата, която съм написал „Отчетът на президента" има много препоръки и отчет за несвършената работа и за грешките, които съм допуснал. Надявам се президентът и екипът му да прочетат внимателно всичко това, за да може довършат и да продължат нататък", каза Първанов.

Много хора от квартала лично поздравиха президента и му казаха, че се гордеят с него.

„Не мога да си представя, че един президент може да върши ангажирано своята работа, да бъде активен без да има подкрепата на хората. Понякога се налага да върви и срещу волята на мнозинството, когато бъдещето, перспективата на нацията го изисква", каза президентът при разговорите с хората.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg