Първанова: Защо взех думата на изслушването на Желева

883
Първанова: Защо взех думата на изслушването на Желева

Открито писмо на Антония Първанова:

"Искрено желая успех на г-жа Кристалина Георгиева, сигурна съм, че последните няколко дни бяха добър урок за зрели политически реакции и решения.

Поздравявам г-жа Желева за съгласието й да разреши ситуацията, която с представянето си сама създаде.

Защо взех думата по време на изслушването на г-жа Румяна Желева?

Взех думата, дадена ми от председателя на Комисията по развитие по време на изслушването на г-жа Румяна Желева по процедурното предложение  на бившия външен министър на Словения Иво Вайгел, за да дам обяснение на обвиненията на г-жа Желева срещу мен. Не бях се записала за изказване и нямах желание да го правя. Още повече че темата беше широко обсъждана във всички парламентарни групи през последния месец.

Изненадващо за мен бях обвинена в един от нейните отговори като човек, който разпространява слухове. 

Това не беше вярно. 

И досега не е вярно.  

Слухове никога не е имало, а просто становище на Докладчика по изслушванията, че има проблем с документите на българския кандидат за комисар.

Обсъждането на кандидатите за еврокомисари  е част от процедурата в Европейския парламент и тя винаги е била стриктно спазвана.

Когато Румяна Желева спомена името ми по време на изслушването, имах пред себе си три варианта. Или да замълча, или да се съглася с нея, ставайки съучастник с твърденията й. Или да направя това, което избрах - спокойно да опровергая обвиненията й с факти, без да включвам лично отношение. 

Няма друга истина освен тази. 

Заявявам категорично, че нямам нищо общо с обвиненията за връзки на г-жа Желева и на съпруга й с организираната престъпност, както и с всички публикации по темата в международните медии.

В Европейския парламент  ме познават като честен, точен и етичен политик от години.

Казвам това открито пред моите колеги от НДСВ, пред моите опоненти, пред българския народ."

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

SK
# 0
00:01 | 21 January 2010
Защото си гадна кучка.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg