Първата трудова борса за 2008 г. стартира утре в Ст. Загора

531
Първата трудова борса за 2008 г. стартира утре в Ст. Загора

Първата трудова борса за тази година, организирана от Агенцията по заетостта, ще се проведе на 18 март, вторник, в Нова Загора.

Тя е насочена към ромското население от този регион. Подобни борси до края на годината ще се проведат и в градовете Лом (21 март), Самоков (3 април) и Казанлък (15 април), информират от Агенцията по заетостта.

Специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството ще се проведат в градовете Долни чифлик, Айтос и Разлог, съответно на 19 март, 28 март и 21 октомври тази година. Агенцията по заетостта ще организира и 7 общи трудови борси в Павликени, Септември, Плевен, Благоевград, Ботевград, Смолян и Русе; 1 в сферата на селското стопанство в Бяла Слатина; 1 в сферата на обувната промишленост в Пещера; 1 за млади специалисти, завършили професионално образование във Видин и 4 трудови борси за подпомагане на розобера в Казанлък, Павел Баня, Мъглиж и Карлово. За първи път през тази година ще се проведе и специализирана трудова борса за хора с намалена работоспособност във Варна на 14 май.

През 2007 г. Агенцията по заетостта организира и проведе 19 трудови борси в страната – 4 общи и 15 специализирани. Пет от специализираните борси бяха в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, четири бяха насочени към ромската общност, две в сферата на строителството, една в сферата на шивачеството, една за младежи до 29 г., една в сферата на машиностроенето и една за специалисти с висше образование

На борсите присъстваха 3990 търсещи работа и 374 работодатели, които обявиха 4219 работни места. Заети бяха 3532 (83.7%) места, като 2080 бяха заети от безработни, регистрирани в бюрата по труда.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg