Първи икономически форум в Северозападна България

359
Първи икономически форум в Северозападна България

Възможностите за финансиране на малкия и средния бизнес чрез усвояване на средства по програми на Европейския съюз ще са един от акцентите в програмата на Международен икономически форум “Дунав”, който ще се проведе на 10 и 11 юни във Враца, съобщават от Българския икономически форум.

Съорганизатори на инициативата са Български икономически форум и община Враца. Основната тема на форума, който се провежда за първи път в район Северозападен, е “Обединяване на ресурсите за развитие на регионите”. Събитието е под егидата на Министерството на икономиката и енергетиката.

В рамките на Международен икономически форум “Дунав” ще се проведат 10 пленарни сесии. Сред основните теми, които ще бъдат обсъждани по време на тях, са: трансгранично сътрудничество, недвижими имоти, транспортна и логистична инфраструктура, енергетика и енергийна ефективност, земеделие, пазар на труда.

Домакин на панела, посветен на финансирането на малките и средни предприятия, е Обединена българска банка. В него ще вземат участие Станимир Бързашки – директор на Агенцията за малки и средни предприятия и Борислав Петков от Дирекция “Управление на средства от ЕС” в Министерство на финансите.

Ролята на финансовия сектор при усвояването на средствата от европейските програми ще бъде представена от експерти от Обединена българска банка и International Asset Bank. Вицепрезидентът на Промофиренце – Агенцията към Търговско-промишлената палата на Флоренция, която предлага услуги за бизнеса - Джанкарло Бертели ще презентира възможностите на структурните фондове.

Очаква се участие в Международен икономически форум “Дунав” да вземат над 350 представители на бизнеса, неправителствения сектор и държавната и общинска администрация от България, Сърбия и Румъния.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg