Първи изявления след кацането на медиците

403
Първи изявления след кацането на медиците

Ивайло Калфин: Нашите сънародници най-накрая са в България и това е чудесна новина. Благодаря на всички, които ни съветваха и помагаха, за да стигнем до този момент. Всички, които показаха своята истинска солидарност със съдбата на нашите сънародници.

Изказвам изключителна благодарност и към г-жа Саркози, която се включи в най-решителния момент. Благодаря на нашите партньори от Германия, Англия, Холандия - страни, които направиха много, за да се стигне до този момент днес. Добре дошли у дома. Дано за в бъдеще не се налага да провеждаме такива каузи за спасяване на наши сънародници.

Междувременно министърът на външните работи Ивайло Калфин се възползва да прочете и издадения и подписан от президента указ за помилване на медиците, който беше посрещнат с бурни аплодисменти и сълзи на радост и вълнение в изстрадалите им очи.

Бенита Фереро Валднер: Уважаеми г-н министър, г-н президент, трябва да кажа, че тук днес съм с г-жа Саркози. Искам да й благодаря за това, че имам възможност да съм тук в този щастлив ден. Това е едно голямо дело на цялата европейска общност. Днес важна роля изигра Франция. Благодаря също на Марк Тери, който също положи изключителни усили за спасяването на българските медици.

Клод Деан: Когато отидохме в Либия преди 10 дни с г-жа Саркози, бях впечатлен от тъжните лица на вашите сънародници, но тази сутрин те греят от радост. Това е един изключителен момент. Момент на радост и вълнение.

Кристияна Вълчева: Бяхме скептично настроени, но вътрешно се надявахме. Аз още не мога да повярвам. В 04.00 часа тази сутрин ме събудиха и казаха, че си отиваме в България. В 06.00 напуснахме голямата порта на Джудейда и се качихме на самолета. Не мога още да го реализирам в мисълта си. Все пак пазя и добри спомени от Либия. Обикновените хора там са нормални и обикновени. Не се знае, може след 30-40 години Либия да е доста различна. Извървях целия този път, защото това е съдба, карма.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg