Първият мониторингов диалог между Евростат и България проведоха в МФ

439
Първият мониторингов диалог между Евростат и България проведоха в МФ

На 4-5 март 2008 г. в Министерството на финансите се проведе първият официален мониторингов диалог между Евростат и България като страна членка на ЕС по въпросите, свързани с процедурата по свръх дефицита и дълга, информират от министерството.

В разговорите с представителите на Евростат участваха експерти от Министерството на финансите, Българската народна банка, Националния статистически институт, Националния осигурителен институт и други държавни институции.

На срещите беше дискутиран напредъкът на България за спазване методологията на ESA 95 и бяха дадени конкретни методологически препоръки относно предстоящата мартенска Фискална нотификация 2008.

Във връзка с прилагането на Протокола за свръх-дефицита и дълга, Регламент 3605/22.11.1993 на ЕК и последвалото изменение с Регламент No.475/28.02.2000 всички страни членки се задължават да отчитат текущия и планов дефицит и дълг на консолидираното правителство два пъти годишно, прилагайки методологията на Европейската система на сметки (ESA 95).

Снимка: МФ

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg