Патентното ведомство извърши проверки за нарушения на права върху марки

520
Патентното ведомство извърши проверки за нарушения на права върху търговски марки, съобщиха от пресцентъра му.

По сигнал на представител на "Lacoste", Франция, беше извършена проверка от Патентното ведомство и от сектор "Икономическа полиция" към ОДП-Хасково на територията на митническото управление в Свиленград.

При проверката е установено нарушение по смисъла на чл. 81 от ЗМГО от страна на български гражданин, внесъл на територията на България стоки (етикети), означени със знаци, сходни на регистрираните марки "Lacoste", без за това да е имал съгласието на притежателя на марките. В резултат на това на нарушителя е съставен акт, а стоките (8500 етикета) са били иззети.

Извършени са били и проверки от Патентното ведомство със съдействието на служители на Сектор "Икономическа полиция" към ОДП-Бургас на търговски обекти на територията на к.к. "Слънчев бряг".

При тях е установено, че някои от търговците в комплекса извършват нарушение по смисъла на чл. 81 от ЗМГО, като предлагат за продажба, в стопанисваните от тях обекти стоки (облекла), означени със знаци, сходни на регистрирани за територията на България марки "Lacoste", "Armani", "Adidas", "Tommy Hilfiger", "Energie", без да имат съгласие за това от притежателите на марките. Вследствие на това на търговците са съставени пет акта за нарушения, а стоките открити при тях (около 300 артикула), са иззети с протоколи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg