Пътувай в чужбина без пари!

3194
Пътувай в чужбина без пари!

Желанието на младите хора да пътуват извън страната често бива попарено от финансовата невъзможност да си позволят подобна екскурзия. Големият интерес обаче е провокирал някои организации да създадат програми, които да помагат на младежите да пътешестват почти без пари. Ние се поинтересувахме и открихме инициативи, предоставящи тази възможност в България.

Програма на Европейска доброволческа служба предлага на хора до 30-годишна възраст да си изберат страна и проект по техен избор, където да заминат. С уточнението, че страната може да е извън Европейския съюз. Организацията урежда пътните разходи, разходите за настаняване, храна и джобни. Дори поема разходите за курс по съответния език преди заминаването и по време на престоя в чуждата страна.

Друга възможност предоставя културно-образователната програма Au Pair на Европейския съюз. Нейната цел е да предложи на младежи и девойки езикова квалификация, а не печалба на пари. От програмата настаняват младежи в семейства в чужбина. Младите момичета и момчета покриват разходите си чрез работата, полагана в семействата, където живеят.

Има и различни видове програми към университетите в България, като например International Youth Activity Centre Bulgaria (IYAC), която работи съвместно със Студентски съвет при УНСС. Тя предоставя на бъдещите висшисти да обогатят познанията си в сферата, в която са решили да се развиват, като организира различни екскурзии в чужбина, поемайки 100% от разходите за храна и настаняване и 70% от разходите за път. На тези екскурзии младите хора обменят опит, научават интересни неща за чуждата култура и се забавляват.

Изискванията към кандидатите по тези програми в повечето случаи са да не са над 30-годишна възраст, да нямат настояща работа, да са студенти и да не са женени.

Тези програми не са много, но ако човек има желание да опознае света с малко пари, то със сигурност не трябва да пропуска шансовете, които му се предлагат, докато все още е във възрастовите граници. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Humberto
# 0
15:10 | 3 October 2012
This is the ideal answer. Evreoyne should read this
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg