Печатът на СИК за местните избори ще струва 3.83 лв.

645
ЕТ “Татяна Иванова – Ангра” и “Неона” ООД са двете фирми, които подадоха документи за участие в обществената поръчка за печати на секционните избирателни комисии за местните избори през октомври тази година. Срокът за подаване на офертите от кандидатите изтече днес, 10 септември 2007 г., в 12.00 часа, информират от МДААР.

След като разгледа подадените документи, комисията определи, че и двамата кандидати за участие в конкурса са спазили предварително зададените параметри, определени в документацията за участие в обществената поръчка и съобразени с изискванията на ЦИКМИ.

Критерият за оценка на офертите беше най-ниската предложена цена, според който на първо място беше класирана фирма „Неона” ООД с предложение от 3.83 лв. без ДДС единична цена, или общо 49 408 лв. без ДДС за цялата поръчка. Класиралата се на второ място фирма ЕТ „Татяна Иванова – Ангра” предложи единична цена от 4.51 лв. без ДДС или общо 58 179 лв. без ДДС за цялата поръчка.

Предвижда се да бъдат изработени 12 900 хиляди печата. Съгласно Решение № 8 на ЦИКМИ печатът на СИК трябва да бъде с правоъгълна форма с надпис МИ 2007 и уникален петцифрен номер. Печатът трябва да е автоматичен и да гарантира минимум 10 хиляди броя отпечатъци. Фирмата изпълнител има ангажимент до 19 октомври 2007 г. да достави печатите до областните центрове в страната.

Следващата обществена поръчка, открита от МДААР, е за доставка на пликове за гласуване. С официално решение миналия месец ЦИКМИ определи вида на плика за гласуване. Предвижда се да бъдат изработени около 12 милиона плика, в т. ч. около 7 млн. за първия тур и резерв от 5 млн. за втория тур.

Съгласно последните промени в Закона за местните избори по време на вота на 28 октомври 2007 г. ще се гласува с интегрална бюлетина за всеки вид избор (за общински съветници, за кмет на община, за кмет на район и за кмет на кметство). Бюлетините ще се поставят в непрозрачен плик, като се подпечатват с печат на секционната избирателна комисия.

Крайният срок за подаване на оферти по тази обществена поръчка е до 10:30 ч. на 21 септември 2007 г., а отварянето им ще бъде от 11.00 ч. същия ден.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg