Петима евродепутати гостуваха на БСК

389
Петима евродепутати гостуваха на БСК

Членовете на Европейския парламент Хелмут Марков (Германия), Ризард Царнеки (Полша), Дейвид Мартин (Обединено кралство), Вурал Йогер (Германия) и Маруся Любчева (България) посетиха късно снощи (18 март) БСК, където участваха в организираната от БСК дискусия на тема „Международна търговия – приоритети на България и ЕС”.

Петима от гостите са членове на Комисията по международна търговия към ЕП, а Ризард Царнеки е представител на Комисията по развитие и на Делегацията за връзки с държавите от Югоизточна Европа.

В дискусията участваха зам.-председателите на БСК Георги Шиваров и Камен Колев, Димитър Бранков – главен директор „Индустрия и околна среда”, Веселин Илиев – главен директор „Международно икономическо сътрудничество”, както и представители на членуващи в Камарата браншови организации, като: Румен Атанасов – председател на Камара на електротехниката в България, Милена Анастасова – председател на Камара на производителите на лекарствени продукти, Олга Шишкова – представител на Българска асоциацията на металургичната индустрия, и Борислав Георгиев и Любомир Мартинов от Асоциацията на производителите на велосипеди.

Сред дискусионните теми бяха: Механизми за въвеждане на вносни мита за стоки, произведени с повишени норми на вредни емисии; Отражение на предлаганата реформа в мерките за търговска защита върху индустрията; Реформата в правилата за произход на стоките и т. н.

Дискусията бе част от програмата на посещението на европейските депутати в България в периода 17-20 март. Тридневното посещение в България стартира със срещи с областния управител на Бургас - Любомир Пантелеев, с ръководството на „Пристанище Бургас” АД и с представители на Регионалната митническа дирекция в Бургас. Евродепутатите посетиха „Елкабел” АД (един от най-големите производители на кабели на Балканите) и участваха в кръгла маса „Българските черноморски общини и политиката на ЕС за сътрудничество в региона на Черно море”, организирана от българските черноморски общини, под патронажа на областния управител на Бургас.

През втория ден от визитата се проведоха срещи с председателите на парламентарните комисии по външни работи, по европейски въпроси, по икономическа политика и по околната среда и водите при Народното събрание. Домакин на срещите в българския Парламент бе Петър Кънев – зам.-председател на Комисията по икономическа политика.

Снимка: БСК

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg