Петима млади предприемачи на стаж в Кардиф по проект Бизнес без граници

481

Петимата отличени от конкурса за иновативна бизнес идея, приключил през март и проведен от Британски съвет в партньорство с британски и български организации заминават на двуседмичен стаж в Кардиф от 1 до 14 юли в британски компании, които работят в сходни области електронна търговия, софтуер, тимбилдинг обучения, електронни медии и търговия с детски стоки.

С това приключва този етап на проекта Бизнес без граници на Британски съвет, насочен към обучение на млади предприемачи.

Обучението на петимата премина през два етапа в първите месеци на 2007 г.

Кандидатите, които трябваше да представят иновативна бизнес идея и мотивация за участие бяха 50. От тази първоначална група 32 бяха поканени на интервю за участие. 25 бяха допуснати до първата част на обучението, в която получиха информация за предприемачеството, видове стратегии за развитие и структурирането на успешен бизнес план. Обучители бяха Брайън Морган LEED unit, Cardiff Business School, Джон Еванс Business in Focus и Доц. Цветан Давидков, ръководител катедра „Стопанско управление”, СУ.

В едномесечната пауза между първата и втората част на обучението участниците подготвиха маркетингов и бизнес план на идеите си, като им беше предоставена възможност за консултации с обучителите. 16 души присъстваха на втората обучителна сесия и представиха бизнес плановете си в 10-минутни презентации. 12 успяха в срок да представят бизнес плановете си, заедно с маркетингово проучване и детайлен бюджет.

Предложенията бяха оценявани от британските и българските обучители, като оценката бе формирана 30% от презентацията и 70% от бизнес плановете на кандидатите. Петимата победители бяха определени, след което Британски съвет намери организациите, които да ги приемат на стаж.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg