Philip Morris лансира глобална инициатива за "Бъдеще без дим"

896
Philip Morris лансира глобална инициатива за

© PMI Андре Каланцопулос

Бездимната алтернатива на цигарите вече се ползва от над 7 милиона напълно преминали на нея пълнолетни бивши пушачи
в 47 страни по света, заяви главният изпълнителен директор на Philip Morris International Андре Каланцопулос по време на среща с медиите в рамките на технологичния форум Webit 2019. 

"Противно на общото мнение, никотинът не представлява първопричина за развитие на заболяванията, свързани с пушенето. Проблемът се крие в някои от токсините, които се съдържат в дима и които се образуват при горене на тютюна. Това е причината продукт, при който горенето е елиминирано, да има потенциала да доведе до подобрение на общественото здраве", каза още Каланцопулос.

По думите му следващата голяма стъпка за компанията е да убеди оставащите 1.1 милиард пълнолетни пушачи, че за тях има по-добър избор от това да продължат да пушат. Технологиите и науката днес дават възможност за реално подобрение в областта на общественото здраве, но това налага голяма промяна в начина, по който възприемаме темите, свързани с тютюн и никотин, смята той.

PMI лансира глобална инициатива, наречена #UnsmokeYourWorld (UYW), която има за цел да стартира дебат и да повиши информираността за по-добрите алтернативи, които са на разположение с помощта на науката и иновациите.

"Надявам се, че регулаторите по целия свят, заедно с НПО, организациите за опазване на общественото здраве и други, ще започнат да създават правила, които да допринесат за позитивна промяна в интерес на хората, които пушат, на близките им и на общественото здраве като цяло. Бездимните продукти имат огромен потенциал за общественото здраве. Важно е този потенциал да бъде доказан чрез сериозни научни изследвания и пълнолетните пушачи да получат точна информация, която да им даде правилната причина да се откажат от цигарите завинаги“, каза още Каланцопулос.

Христос Харпантидис, Управляващ директор на PMI за Югоизточна Европа, коментира голямата трансформация, през която компанията преминава. Той даде пример с гръцкия клон на Филип Морис, Папастратос, който спря да произвежда цигари след 88 години.

"Сега компанията се счита за „90 годишен стартъп“, заяви Харпантидис и сподели, че хората вътре и извън компанията приемат и подкрепят мисията за бъдеще без дим.

Генералният мениджър на Филип Морис България сподели, че ползвателите на IQOS в България са повече от 150 000. Той разкри информация и за бъдещите инвестиционни намерения на компанията в България. PMI планира тази година да открие нов център за обслужване на клиенти в партньорство с доставчика на услуги Консентрикс. Центърът ще подпомага обслужването на нашите клиенти в ЕС и растежа на бизнеса ни в региона. Стартирането на центъра за обслужване на клиенти в България се планира за третото тримесечие на 2019 г. и първоначално ще обслужва клиентите у нас с помощта на 100 служители, като има възможност този брой да бъде удвоен в следващата една година.

Наскоро Американската агенция по храни и лекарства (FDA) позволи на Philip Morris International да продава системата за нагряване на тютюн IQOS в САЩ. Това ключово решение е следствие от обстойна и сериозна оценка на заявлението на компанията за разрешение за продажба на ново тютюнево изделие, продължила две години. PMI е внесла за разглеждане обстойна научна документация в подкрепа на своето заявление за разрешение за продажба, паралелно с подаденото заявление IQOS да бъде категоризиран като тютюнев продукт с модифициран риск, което все още се разглежда от агенцията.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg