ПИБ предлага преференциални условия за земеделски производители

367

Първа инвестиционна банка предлага преференциални условия за обслужване на земеделски производители - бенефициенти за субсидии от Еврофондовете, обявиха от банката.

Земеделските производители ще могат безплатно да откриват банкови сметки и до края на годината няма да плащат такса за обслужването им. Банката предлага 3% годишна лихва по разплащателната сметка.

Така ПИБ облекчава земеделците, които трябва да посочат банкова сметка, по която ще се превеждат помощите от Еврофондове при подаване на заявления за единно плащане на площ в Общинските земеделски служби.

Наред с това ПИБ предлага предварително одобрен овърдрафт в размер до 50% от размера на субсидията, която следва да получи земеделският производител. За целта той трябва да предостави документ, удостоверяващ размера на одобрената субсидия и копие от заявлението, от което е видно, че земеделският производител е посочил банковата си сметка в ПИБ за превеждане на субсидията. Лихвата се определя съгласно кредитния риск на клиента. Обезпечението е Запис на заповед.

Като бонус банката безплатно издава фирмена дебитна карта с чип и кредитна карта с предварително одобрен лимит. Дебитната карта дава възможност за теглене на наличните средства от банкомат и на каса, без блокиране на средства във връзка с лимитите по дебитната карта.

Само преди месец ПИБ подобри условията по кредити за земеделски производители за покупка на земеделски обработваеми земи. Банката увеличава размера на кредита – от 50% на 70% от стойността на закупуваните земеделски земи, в случаите когато земята е единственото обезпечение от страна на кредитополучателя. При предоставяне на допълнително обезпечение банката може да финансира и до 100% закупуването на земя. Този вид кредит е без ограничение по отношение на размера, категорията на земеделската земя и нейната цена.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg