Питейната вода в София е с отлично качество

350
Питейната вода в София е с отлично качество

Питейната вода в столицата е с отлично качество и напълно отговаря на нормативните изисквания на Министерството на околната среда и водите.

Това сочат докладите на Столичната регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /СРИОКОЗ/ за състоянието на питейната вода в София за първите три месеца на т.г., съобщиха от "Софийска вода".

Изследвани са 306 проби от 38 района на столицата. При проверките не са установени нарушения при водоснабдяването и не е имало случаи, в които се налага намесата на Министерство на здравеопазването или на Националния център по опазване на
общественото здраве, се посочва в съобщението.

СРИОКОЗ изготвя всеки месец справки за състоянието и качествата на питейната вода в столицата. Резултатите от тях винаги са показвали, че няма отклонения от изискванията при водата, която се подава към разпределетилната мрежа на града.

Централната химико-бактериологична лаборатория /ЦХБЛ/ на "Софийска вода" АД също ежедневно контролира качествените показатели на водата. За да следи качеството на водата на цялата територия на Столична община, от дружеството взимат проби за
анализ от 78 постоянни точки, като периодичността и местата са съобразени с гъстотата на населението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg