Планираните средства за провеждане на изборите са 18.5 млн. лв.

429
Планираните средства за провеждане на изборите са 18.5 млн. лв.

Министерският съвет прие Постановление за утвърждаване на разходите по подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове на 28 октомври 2007 г.

В предложения проект на план-сметка са включени разходите, необходими за организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите, в това число:

- за осигуряване на работата на областните и общинските администрации
- за закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали в т. ч. пликове за гласуване, печати за секционните комисии, протоколи на избирателните комисии и др.
- за осигуряване дейността и за възнаграждения на Централната избирателна комисия за местни избори.
- за възнаграждения на общинските и секционните избирателни комисии, включително и осигурителните вноски -за подготовка и отпечатване на избирателните списъци.
- за осигуряването на охранителните мероприятия от Министерството на вътрешните работи.
- за Министерство на образованието и науката, с оглед организиране на изборни места в държавните училища.

Предвидени са средства за компютърната обработка на резултати от гласуването, както и за организиране и провеждане на разяснителна кампания относно правата и задълженията на гражданите в подготовката и произвеждането на изборите. Планирани са и средства за произвеждане на втори тур за избор на кметове там, където на първи тур няма избрани такива.

Планираните средства за осигуряване на произвеждането на изборите са в размер на 18 500 000 лева. Средствата ще бъдат осигурени по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg