Плащаме тока и с SMS

956
Плащаме тока и с SMS

ЧЕЗ дава възможност на клиентите си да платят задълженията си за електроенергия с sms, изпратен от мобилния си телефон.

Това може да стане с еднократна регистрация в системите ePay.bg, eBG.bg и iCard.bg. Вариантът за плащане с кратко съобщение е достъпен за притежателите на GSM с номер към български оператор и кредитна или дебитна карта.

Освен да платят месечните си задължения с sms, клиентите на мобилния оператор "М-Тел" могат и да проверяват сметките си за електроенергия с кратко съобщение. От въвеждането на тази опция през юли 2009 г. до момента са се възползвали над 28 хил. потребители.

За да улесни своите клиенти, ЧЕЗ предлага и възможността да се регистрират за „sms преди прекъсване", който напомня на потребителите за изтичане на крайния срок на плащане на задълженията.

През 2010 г. са изпратени общо над 25 хил. подобни кратки съобщения, а само за първото полугодие на тази година броят им е близо 23 хил. От началото на 2011 г. 24 хил. клиенти на „М-Тел" са се регистрирали за услугата. Компанията работи за възстановяване предоставянето й и за абонатите на "Глобул".

Въпреки удобството на издължаването с sms, клиентите, които се възползват към момента, са относително малко, като през системата ePay.bg средно месечно се извършват около 150 плащания по този канал.

"Възможността за плащане и информиране с кратко съобщение е само един от вариантите, които предлагаме на нашите клиенти с цел да им спестим време и усилия. Ние продължаваме да разработваме нови опции за комуникация с потребителите, които да сa в синхрон с техните очаквания", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ припомня на своите клиенти, че компанията предлага 12 начина за безкасово плащане на месечните задължения. Само от началото на годината до края на май близо 151 хил. клиенти на ЧЕЗ са избрали да платят безкасово сметките си, което е ръст от 11% спрямо същия период на 2010 г. От тях 70 хиляди, или 15% повече от миналата година, са предпочелите системата ePay.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg