Плевенчани са укрили 31 млн. лв.

870
Плевенчани са укрили 31 млн. лв.

Щети за 30 744 892 лева от укрити данъчно-осигурителни задължения са разкрили ревизорите от Плевенския офис на НАП през първите шест месеца на 2011 год., съобщават от пресцентъра на приходната агенция.

От тях 27 млн. лв. са от недеклариран и неначислен данък добавена стойност (ДДС), като в сравнение с 2010 год. със 17 млн. лв. в повече е размерът на установените опити за злоупотреби.

В периода са завършени общо 166 ревизионни производства, като в 67% от тях размерът на допълнително установените задължения е над 10 хил. лв. Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро - над 15 млн. лв. задължения към хазната са се опитали да скрият 13 некоректни търговци.

Сред най-рисковите браншове, както и през предходните години, попадат строителството - установени "спестени" данъци и осигуровки повече от 3.3 млн. лв., търговия с горива - 2.5 млн. лв., както и производство и търговия със зърнени култури - над 2 млн. лв.

Наблюдавани са, а впоследствие са ревизирани, и фирми с предмет на дейност търговия на дребно, автомобилни превозвачи, извършващи транспортни услуги, както и дърводобив и търговия с дървен материал, където също установени значителни нарушения.

Действията на контролните органи в плевенския офис са ежедневни. Една от основните им цели е защита на фиска от незаконни действия и опити за източване на хазната, допълват още от пресцентъра.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg