Плевнелиев: Няма да има спънки в строителството на АМТракия

927
Плевнелиев: Няма да има спънки в строителството на АМТракия

„Ако политиците изпълняваха обещанията си, България досега щеше да е осеяна с автомагистрали", коментира пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който по-късно днес, заедно с премиера ще направят символична първа копка на един от най-важните инфраструктурни проекти с национално значение - ЛОТ 2 от автомагистрала "Тракия".

Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев увери, че всички законови процедури по строителството на ЛОТ 2 от АМ „Тракия" са приключили, забавянията са наваксани и магистралата тръгва с готово строително разрешение и осигурено финансиране от европейските фондове.

За разлика от много други структурни проекти, Агенция "Пътна инфраструктура" денонощно ще следи какво се случва около строителството, обеща Плевнелиев. По АМ "Тракия" от първия ден ще има пълен контрол. Участъкът Стара Загора-Нова Загора, който е едно гробище, поради многото катастрофи, които стават през лятото там, ме мотивира още повече, тъй като автомагистралата ще спомогне за намаляването на тези произшествия, каза още Росен Плевнелиев.

Все още предстои обаче КЗК да се произнесе по жалба за избор на надзорна компания, но министър Плевнелиев изрази надежда това да стане в следващите седмици. Той се похвали, че е постигната, по думите му, феноменална цена, договорът е твърд и изцяло в полза на държавата. Според него цената и сроковете с подписания с фирмата Трейс договор не могат да бъда променяни.

Припомняме, че Общата дължина на ЛОТ 2 Стара Загора - Нова Загора е 31,8 км. (от км. 210+100 до км. 241+900), като се предвижда да бъдат изградени по 2 ленти за движение във всяка посока.

Изпълнител на проекта е Обединение „Магистрала Трейс" с водещ партньор "Трейс Груп Холд" АД. Стойността на обекта е 137.868 мил. лв. Проектът се изгражда по Оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg