Пловдив е домакин на първия конгрес на инвеститорите в туризма

286
Пловдив е домакин на първия конгрес на инвеститорите в туризма, съобщиха от ръководството на националния борд по туризъм (НБТ), цитирани от БТА. Проявата е днес в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив, допълва БТА.

Деловата програма на форума предвижда дискусии в три направления. Първата дискусия е на тема: "Стратегически приоритети в развитието на туризма в България". В нея ще участват вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и министрите Емилия Масларова, Асен Гагаузов, Джевдет Чакъров, Николай Василев.

Втората дискусия е на тема: "Международен брандинг на България" и в нея ще участват Ивайло Калфин, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев, председателят на Националния борд по туризъм Георги Гергов, изпълнителният директор на НБТ Поли Карастоянова, съветникът на НБТ проф. Николай Овчаров.

Третата дискусия е на тема: Инвестиции и развитие в условията на публично-частното партньорство". В нея ще участват председателят на Националното сдружение на общините Красимир Мирев, пловдивският кметът Иван Чомаков, членът на УС на НБТ Ветко Арабаджиев, председателят на УС и главен изпълнителен директор на "Булбанк" - Левон Хампарцумян, председателят на Българската строителна камара Симеон Пешов и издателката на в. "Строителство Градът" Венета Кръстева.

Преди началото на конгреса ще се състои подписване на споразумение за сътрудничество между община Пловдив и област Еврос, Гърция.

УС на НБТ даде мандат на председателя на Националния борд по туризъм Георги Гергов за водене на консултации за консолидиране на неправителствените организации в туристическата индустрия и свързани с нея дейности за създаването на конфедерация или на друга подходяща форма за обединяване. Първата работна среща е насрочена за днес в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg