Пловдивският панаир обжалва глобата на КЗК

324
Пловдивският панаир обжалва глобата на КЗК

Международен панаир Пловдив АД ще обжалва пред Върховния административен съд решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за налагане на санкции, аргументирани с господстващото положение на дружеството, съобщиха от пресслужбата на панаира.

Съгласно статута си изложението, в което акционер е и държавата, има за основна задача да представя българската икономика. В този смисъл то не се стреми към монопол на пазара, а към възможно най-пълно представителство на българските фирми и към контакти с възможно най-широк кръг партньори, чиито права никога не са били накърнени.

Отношенията с тях се регламентират въз основа на Общите условия и тарифи за участие в проявите, организирани от дружеството, както и от договори с фирмите, изграждащи щандове и бунгала на територията на панаирния комплекс. Те са приели вписаните права и задължения на страните.

Що се отнася до „стесняването на маржа”, упоменато от Комисията за защита на конкуренцията, то се дължи не на различна такса за изграждане, които е дължима от външните фирми. Преди Международния технически панаир през 2007 г. строителните фирми поискаха да бъде удължен периодът за монтаж от 10 на 20 дни.

Това увеличава разходите за ток, вода, охрана, общо почистване, обслужващ персонал, които влизат в таксата. Основанията за нея се потвърждават и от Комисията за защита на конкуренцията именно заради тези разходи. Тяхното увеличаване води и до повишаване на размера й, посочват още от пресцентъра на панаира.

Снимка: Международен панаир Пловдив

Още по темата:

КЗК санкционира Международен панаир Пловдив АД с 300 хил. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg