Плугчиева нападна Цветанов на срещата на общинарите

353
Плугчиева нападна Цветанов на срещата на общинарите

Вицепремиерът Меглена Плугчиева отправи остри критики на срещата на местните власти в Албена заради отсъствието на министъра на земеделието и неговите заместници. Екипът, представящ програмата за регионално развитие, съобщи, че до края на ноември ще бъде готова програмата за общинска здравна инфраструктура. От Министерството на околната среда обещаха, че до края на годината ще започне строителството на нови 21 депа за отпадъци.

Досегашните резултати и приоритети на програмите за регионално развитие и околна среда се представят от ресорните министри, заместник-министри и екипи от министерствата. Дискусията за усвояване на европейските фондове започна с остра критика от страна на вицепремиера Меглена Плугчиева по адрес на Министерство на земеделието.

Не може, когато днешните власти на цялата страна са събрани на едно място да го няма ресорния министър и неговите заместници, и да се говори на ниво обеми. До колкото знам министър Цветанов е в чужбина, но къде са другите, попита Плугчиева.

От регионалното министерство обещаха до края на ноември да бъде готова програмата за общинска здравна инфраструктура. От Министерството на околната среда призоваха кметовете до края на декември да представят проекти за изграждане на пречиствателни станции и обещаха до ново година да започне строителството на нови 21 депа за отпадъци.

Според Меглена Плугчиева усвояването на европейските средства е национална кауза. Тя споделя общото мнение, че по отношение на децентрализацията българското правителство е в дълг към общините, че малките общини имат най-голяма нужда от помощ. Плугчиева посъветва кметовете да не кандидатстват с едни и същи проекти по всички програми.

Източник: БНР, Снимка: БГНЕСFacebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg