По 10 хил. лв. и апартамент в София дават на медиците

713
По 10 хил. лв. и апартамент в София дават на медиците

По един апартамент в София подарява Мобилтел на завърналите се от Либия наши медици.

Това стана ясно на срещата между тях и ръководството на мобилния оператор, състояла се в резиденция „Бояна" - там, където сестрите и двамата лекари са настанени ден след завръщането им в България.

От своя страна собственикът на в-к „Стандарт" Тодор Батков обяви, че за всеки един от седмината вече бивши либийски затворници се открива сметка с по 10 хиляди лева.

Междувременно здравното министерство съобщи, че медицинските сестри Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка и Снежана Димитрова и лекарите д-р Здравко Георгиев и д-р Ашраф ал-Хаджудж могат да упражняват професията си във всяко лечебно или здравно заведение в Република България.

Това се казва в удостоверението, което министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски е издал.

Министерството на здравеопазването удостоверява, че те са били възпрепятствани против волята им да упражняват професията си през периода от 9.02.1999 г. до 24.07.2007 г. , се казва в подписания от министър Гайдарски документ.

Предвид форсмажорните обстоятелства, при които са били поставени тези български граждани и медицински специалисти, МЗ удостоверява, че този период не се счита за прекъсване на трудовия стаж по смисъла на чл. 191 от Закона за здравето и те не са загубили правоспособността си.

При това положение медицинските сестри и двамата лекари могат да упражняват професията си във всяко лечебно или здравно заведение в България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg