По-малки инвестиции в текстила и машиностроенето в България през първото тримесечие

462
По-малки инвестиции в текстила и машиностроенето в България през първото тримесечие

Чуждестранни инвеститори в секторите текстил и облекло и производство на машини и оборудване, без електро- и оптично оборудване, са се изтеглили от България през първото тримесечие на 2007 г.

Националният статистически институт отчита минусови стойности от 7,4 млн. евро чуждестранни преки инвестиции в сектора производство на текстил и облекло и 7,5 млн. евро – в производството на машини и оборудване.

Това показват данни на НСИ за нетния размер на притока на преки чуждестранни инвестиции в предприятията от нефинансовия сектор през първото тримесечие на годината, разпространени днес.

Общият нетен размер на инвестициите за първото тримесечие е 84,1 млн. евро.

Най-големи са инвестициите в производството и разпределението на електроенергия, газ и вода - малко над 32 млн. евро,- следвани от вложенията в сектора операции с недвижими имоти и бизнес-услуги - 17,9 млн. евро.

На трета позиция излиза секторът търговия, ремонт на автомобили, лични вещи и стоки за домакинството с инвестиции за 9,6 млн. евро

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg