По-малко документи при ревизии

302
По-малко документи при ревизии

Броят на документите, които фирми представят пред органите по приходите по време на ревизия ще намалее значително, след като документи, които могат да бъдат набавени по служебен път от данъчно-осигурителното досие на фирмата, няма да се изискват. Това са указанията на ръководството на Националната агенция за приходите (НАП), стана ясно на проведеното на 12 март редовно заседание на Консултативния съвет за единно прилагане на данъчното и осигурителното законодателство. Основна тема на събитието беше подобряването на контролно-ревизионната дейност на агенцията.

Ръководството на НАП обмисля и възможността ревизиите да се извършват на място, в компаниите, които са обект на контролна дейност. Така ще се спестят време и ресурси на представителите на фирмите, които няма да е необходимо да посещават многократно офисите на НАП, за да предоставят допълнителни документи по време на ревизиите.

Акцент в дейността на екипите, извършващи контролно-ревизионна дейност ще бъде и усъвършенстването на превантивния контрол. Това ще станe, като се увеличи относителният дял на проверките за сметка на ревизиите, които ще се извършват само при установен риск и фискална значимост.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg