По-слабо потребление на битова техника и храни през март

1107
По-слабо потребление на битова техника и храни през март

По предварителни, сезонно изгладени данни на НСИ през март 2011 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени отбелязва ръст от 0.5% в сравнение с предходния месец, информират от НСИ.

Оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, през март 2011 г. е с 1.4% над равнището от същия месец на предходната година.

Оборота през март, спремо този февруари, расте в почти всички икономически дейности, отчитат от националната статистика. Най-голямо е увеличението в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.5%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.3%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 1.1%.

В търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия е регистрирано намаление съответно с 0.7 и 0.3%.

Положителен темп на оборота през март 2011 година, сравнен с март 2010 година, е регистриран в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - 7.6%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - 2.1%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - 1.3%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - 0.2%.

Отрицателен темп се наблюдава в търговията на дребно с битова техника, мебели и др. стоки за бита - 7.1%, и търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - 0.1%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...