По-слабо потребление на битова техника и храни през март

1064
По-слабо потребление на битова техника и храни през март

По предварителни, сезонно изгладени данни на НСИ през март 2011 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени отбелязва ръст от 0.5% в сравнение с предходния месец, информират от НСИ.

Оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, през март 2011 г. е с 1.4% над равнището от същия месец на предходната година.

Оборота през март, спремо този февруари, расте в почти всички икономически дейности, отчитат от националната статистика. Най-голямо е увеличението в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.5%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.3%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 1.1%.

В търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия е регистрирано намаление съответно с 0.7 и 0.3%.

Положителен темп на оборота през март 2011 година, сравнен с март 2010 година, е регистриран в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - 7.6%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - 2.1%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - 1.3%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - 0.2%.

Отрицателен темп се наблюдава в търговията на дребно с битова техника, мебели и др. стоки за бита - 7.1%, и търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - 0.1%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg