Подадоха 224 проекта за изграждане на ВЕИ инсталации

1272
Подадоха 224 проекта за изграждане на ВЕИ инсталации

Всички проекти за изграждане на Възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) по линия на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. ще бъдат обработени до края на юни. Първите проекти по Мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" за изграждане на фотоволтаици вече са одобрени и ще бъдат връчени официално на кандидатите утре в Министерство на земеделието и храните.

Това съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд Земеделие Калина Илиева на състояла се днес в хотел Шератон конференция за инвестициите във възобновяеми енергийни източници.

Общият брой на подадените до момента проекти, свързани с изграждането на ВЕИ и в частност на фотоволтаици по Мерки 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности" и 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" от ПРСР са 224 с размер на исканата субсидия от 84.1 млн. лв.


Одобрените проекти общо по двете мерки към 28 май 2010 г. са 36 със стойност на одобрената субсидия над 10.8 млн. лв.

 

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg