Подаваме данъчните си декларации от днес

325
Подаваме данъчните си декларации от днес

От днес вече може да се подават данъчните декларации за доходи, получени през 2007 година.

Обявяването на доходи, различни от заплати, и плащането на дължимото вече ще става в един и същ срок - до 30 април.

За първи път 5% отстъпка ще може да се ползва, ако платите до 10 февруари, при това не е нужно да внесете пълния данък. Например, ако дължите 200 лв. и можете да платите 100, имате право да приспаднете 5% от тези 100 лв.

Същата отстъпка ще се ползва и ако подадете декларация до 30 април по електронен път, като обаче затова ще е нужен и електронен подпис.
Двете отстъпки не могат да се комбинират.

Предвижда се на интернет страницата на Националната агенция за приходите да може да се попълва декларация с бар код, която при подаване ще се обработва автоматично и няма да се губи време за вкарване на данните или пък за допускане на грешки.

Както всяка година в първите работни дни е възможно различните данъчни служби да нямат достатъчен брой декларации, гражданите обаче имат правото да поискат да им се разпечатат на принтер или пък да им бъдат ксерокопирани, декларацията може да се изтегли и от интернет сайта на Агенцията.

Припомняме, в последния работен ден на 2007 година НАП пусна данъчните декларации.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg