Подновени са лицензиите за блокове 5 и 6 на АЕЦ Козлодуй

574
Подновени са лицензиите за блокове 5 и 6 на АЕЦ Козлодуй

Председателят на Агенцията за ядрено регулиране /АЯР/ издаде нови лицензии за експлоатация на блокове 5 и 6 на АЕЦ "Козлодуй".

Срокът на валидност на лицензиите, които са издадени на 2 октомври т.г., е съответно осем години за блок 5 и десет години за блок 6.

Подновяването е направено на основание на представени периодична оценка на безопасността и всички необходими експлоатационни и организационни документи.

Лицензията дава право на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД да осъществява дейностите по експлоатация на блоковете, съгласно условията на издадените лицензии и в съответствие с разпоредбите на Закона за безопасно използване на ядрената енергия, на нормативните актове по неговото прилагане и на всички други приложими нормативни актове, като осигурява необходимия приоритет на ядрената безопасност и радиационната защита пред другите аспекти на експлоатацията, се посочва в съобщението.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

мао
# 0
23:10 | 5 October 2009
Линч за хората които помогнаха на европейската енергийна мафия да ни закрие здрави и безопасни реактори.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg