Подписаха договорите за строителство и супервизия на ландшафта на новия терминал на Летище София

569
Договорите за изпълнение и за надзор на изпълнението на ландшафтното устройство на новия пътнически терминал на Летище София бяха подписани днес от заместник-министъра на транспорта Весела Господинова.

За изпълнение на договора „Проектиране и строителство на ландшафтното устройство на терените около новата сграда на пътническия терминал на Летище София” е избрана фирмата „Пътища и мостове” ЕООД. Стойността на договора е 7 196 925 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 12 месеца.

Договорът „Оценяване съответствието на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор при проектирането и строителството на ландшафтно устройство на територията около новата сграда на пътническия терминал на Летище София” ще изпълни обединение от „Миксконсулт” ООД и ”Армстройинвест” ЕООД, представлявано от „Миксконсулт” ООД. Стойността на договора е 122 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 12 месеца.

С изпълнението на тези два договора Министерството на транспорта ще успее да постигне целите на финансовия меморандум, с който се съфинансира изграждането на новия пътнически терминал и прилежащата инфраструктура, както и да приключи успешно финансово първият голям проект по програма ИСПА/Кохезионен фонд, Регламент 1164/94 на ЕС.

Проектът „Проектиране и строителство на ландшафтното устройство на терените около новата сграда на пътническия терминал на Летище София (Терминал 2)” е част от “Реконструкция, развитие и разширение на летище София – Лот Б1 ”Нов пътнически терминал и прилежаща инфраструктура”.

Изграждането на ландшафта на 365 декара непосредствено до новия пътнически терминал предвижда разположението на растителни масиви около езерото, укрепване бреговете на езерото, укрепване на скатните части с растителност, изграждането на обиколен път и алейна мрежа за обслужване на територията. С неговата реализация ще се постигне пейзажно оформяне на пространствата чрез динамично редуване на групи и масиви от дървесно-храстова растителност с открити тревни пространства; обезопасяване на зоната около съществуващото езеро; предпазване от ерозия чрез укрепване на откосите с подходяща почвоукрепваща храстова растителност.

Двете тръжни процедури стартираха на 27 август 2007 г. Крайният срок за подаването на офертите беше 18 октомври. В срок бяха получени четири оферти за проектиране и строителство и две оферти за строителен надзор. В резултат от процедурата за възлагане на обществена поръчка са избрани изпълнители и за двата договора.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg